A fenntarthatóság érdekében való cselekvés

A fenntarthatóság érdekében való cselekvés

Mia és Maya két barát és derűs és szenvedélyes középiskolás diákok Greenview-ból. Mindketten szerelmesek városukba, különösen a tájba, a strandokba, az erdőkbe és a barátságos emberekbe. A két barát együtt a környezetvédelem aktivistái, és részt vesznek a Greenview táj és parkok védelmét szolgáló kampányokban. Mindkét barát szorgalmazza és támogatja a helyes újrahasznosítást, és elkezdték nyomon követni, hogy barátaik hogyan dobják el a szemetet. Végül rájöttek, hogy barátaik általában az általános hulladékba dobják az összes szemetet. Barátaik kijelentették, hogy ez túl sok munka újrahasznosítása. Mia és Maya meggyőzte barátaikat, hogy újrahasznosítsák legalább egy hétig, és végül a barátaik rájöttek, hogy az újrahasznosítás egyszerűbb és nem időigényes, mint gondolták. Sőt, elkezdtek gondolkodni azon, hogy mennyi szemetet használtak korábban, és milyen hatást gyakoroltak a város környezetére és hulladékkezelésére.
Ez az esemény és a barátjukkal folytatott vita arra ösztönözte Miát és Mayát, hogy gondolkodjanak el a lakosság tényleges igényéről, hogy több információhoz jussanak, és hogy ösztönözzék őket az újrahasznosításra. Sőt, úgy gondolták, hogy a polgárok számára vagy nem elégséges, vagy nem érthető az információ, a polgárok pedig nem voltak tisztában a városuk hulladékgazdálkodásával. Ezért Mia és Maya úgy döntöttek, hogy iskolai klubot alapítanak, hogy felhívják a figyelmet a város hulladékgazdálkodásának problémáira és az újrahasznosítás fontosságára. A klubot ""Greenview Fenntarthatósági Klubnak"" nevezték el, és elkezdtek kidolgozni és megtervezni néhány akciót és tevékenységet. Segíts Miának és Mayának Greenview védelmében, és hogy felhívják a figyelmet a helyiek körében, válaszoljon néhány kérdésre a város hulladékgazdálkodásának javítása érdekében.

Mit kell figyelembe vennie Miának és Mayának bármilyen egyéni akció megtervezésekor?

Miért motiválja Mia és Maya a klub résztvevőit az együttműködésre és a közös cselekvésre a fenntartható és befogadó jövő kialakításában?

Mia és Maya azon gondolkodnak, hogy nyílt levelet készítsenek a hulladékgazdálkodásért felelős önkormányzati osztálynak, hogy több információt kapjanak a hulladékgazdálkodási folyamat hatékonyságáról, és tájékoztassák a polgárokat a fenntartható gyakorlatokról. Szerinted ez jó lépés, és miért?

Miért érdemes Miának és Mayának kampányt indítani a mindennapi cselekvések fontosságáról a fenntarthatóság elérésében?

Miért gondolja Mia és Maya, hogy valami káros lehet, amikor egyéni és kollektív kezdeményezést terveznek a klub/aktivisták céljának elérése érdekében?

Maya és Mia klub létrehozásával az iskola diákjaival együtt, akiket sikerült bevonni a klubba, azon gondolkodnak, hogy aktívan részt vegyenek a politikai és gazdasági szereplőkkel a Greenview környezetileg fenntartható gyakorlatainak megvalósításában. Mi lehet a célja az érintettekkel folytatott párbeszéd elindításának?